KÜNYE

Yönetmen: Ahmet Yurtkul
Yapımcı: Murat Saraçoğlu, Ahmet Yurtkul
Senaryo: Ahmet Yurtkul


SİNOPSİS

Üniversite son sınıf öğrencisi Nesrin, Kocaeli’ndeki okulunu dondurup İstanbul’da bir akrabasının evinde yaşar ve bir dizi setinin sanat bölümünde stajyer olarak çalışır. Çalıştığı dizinin tamamı gece sahnelerinden oluşan 3-4 çalışma günü kalmıştır.

 Nesrin bir yıl önce başlayan kulak çınlaması nedeniyle uykusuzluk çekmektedir. Gündüzleri uyuyamayan Nesrin akrabasının yanından ayrılıp kendine ait bir eve çıkmak ve hayata yeni bir başlangıç yapmak istemektedir. Bir yandan da bipolar hastası olan annesini teyzesiyle birlikte Kocaeli’ndeki bir psikiyatri kliniğinde bırakmış olmanın vicdani baskısını hissetmektedir. 

Yıllardır devam eden annesinin ruhsal rahatsızlığı Nesrin’de kendine dönük bir yas haline gelmiştir artık. Geceleri bir yandan çalışırken diğer yandan ev ilanlarına bakarak kiralık ev arar. Uyuyamadığı gündüzler ise emlakçılarla evleri dolaşır ama gösterdikleri evler İstanbul’un kaygı verici atmosferinin altını çizercesine kötüdür. Bir gece sette eski okul arkadaşı Elif’le karşılaşır.