TRT Filmleri 28. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde

TRT ortak yapımı ve TRT destekli filmler 28. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yarışacak.

Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen ve Kuzey Avrupa’nın en büyük film festivallerinden biri olan Tallinn Black Nights Film Festivali (PÖFF) bu yıl, 8-24 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TRT Ortak Yapımı “Tavşan İmparatorluğu” Dünya Prömiyerini Yapacak

Seyfettin Tokmak’ın yönettiği TRT ortak yapımı “Tavşan İmparatorluğu” filmi, dünya prömiyerini 28. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yapacak.

12 Punto 2019’da TRT Ortak Yapım Ödülü’nün sahibi olan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Tavşan İmparatorluğu”, 41. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen 17. Köprüde Buluşmalar’da “Büyük Ödül” ve “Foley Ödülü”nü kazandı.

Filmde, 11 yaşındaki Musa, Elazığ’ın Keban kasabasında babasıyla yaşamaktadır. Babası, devletten maaş alabilmek için Musa’nın engelli raporu almasını ister ve bunu öğrenmesi için onu rehabilitasyon merkezine gönderir. Orada, Nergis’in de benzer bir durumda olduğunu fark eden Musa, onunla birlikte hem tavşanları tuzaklardan hem de kendilerini sahte engellikten kurtarmak için mücadele eder.

TRT Destekli “Benim Mutlu Ailem” Endüstri Bölümünde Yarışacak

Yönetmen Alkım Özmen’in ilk uzun metrajlı film projesi TRT destekli “Benim Mutlu Ailem”, festivalin endüstri bölümü olan Industry @ Tallinn & Baltic Events’in Ortak Yapım Marketi’ne seçildi. The Baltic Event Co-Production Market, 20-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

12 Punto 2024’te TRT Ön Alım Ödülü kazanan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğini alan “Benim Mutlu Ailem”,  43. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen 19. Köprüde Buluşmalar’da Melodika Ses Ödülü’nün de sahibi oldu.

Filmde, 11 yaşındaki Azat, sınıf arkadaşı Demet’e yakın olabilmek için kısa film yapım dersine katılmak ister, ancak annesi Beren buna izin vermez. Azat, annesinin imzasını taklit ederek dersi alır ve mutlu aile anlarını içeren bir film çekmeye çalışır. Dedesi Bahadır’ın hastaneye kaldırılması ve teyzesi Melike’nin aileye geri dönmesiyle planları karmaşıklaşır. Filmini çekerken aile içi çatışmalar ve geçmiş sırlarla yüzleşen Azat, sonunda kendi yaşadığı şiddeti film aracılığıyla ortaya koyar.