Sahne kendi başına bütünlük taşıyan bir yapıdır; başı, ortası ve sonu bulunur. Film ise, bir hikayeyi aktarabilmek için, birbiriyle bağlantılı sahnelerin arka arkaya yer almasıdır. Dolayısıyla yapılması gereken şey, sahneleri hikayenin aktarılmasını sağlayacak şekilde bir araya getirilmesidir. Aşağıda sahnelere yönelik cevaplanması gereken birkaç önemli soru yer almaktadır:
1. Her bir sahnenin amacı nedir? Hikayenin ilerlemesine nasıl yardımcı oluyorlar? Karakter hakkında önemli bir şey açıklıyorlar mı?
2. Sahne hangi karaktere ait? Karakter ne istiyor? İstediğine ulaşmasına engel olan şey nedir? Sahnede yer alan çatışma nedir?
3. Sahne durağan mı? Karakterlerinize sahne boyunca yapabilecekleri bir şeyler verin. Karakterlerinizi hareket halinde tanıtın. Mekanı değerlendirin. Karakterlerinize sahnelerde yapacak bir şeyler verin yoksa öylece dikilip sahnenin sonuna kadar sadece konuşacaklar.
4. Tüm karakterleriniz aynı şekilde mi konuşuyor? Her bir karakterinin bakış açısından yazdığın hikayeyi tekrar düşünmeye çalış. Karakterlerin aksanları var mı? Sigara içerler mi, konuşurken dilbilgisine uyarlar mı? Meslekleri konuşmalarını etkilemiş mi?
5. Sahnenin duygusunu oluştururken sesleri kullanarak bir ruh hali yaratıyor musun?
6. Sahneyi mümkün olduğunca geç başlatıp erkenden bitiriyor musun?
7. Sahneler arasında zıtlıklar kullanıyor musun? GECE/GÜN, İÇ/DIŞ, Aksiyon/Durağan? Annesiyle kavga edip sabaha kadar karanlık odasında oturmuş bir genci, bir sonraki sahnede arkadaşlarıyla beraber parkta vakit geçirirken gösteriyor musun? Senaryonda yer alan sahneleri tek tek okuyup birbirine benzer sahneleri tespit etmeye çalış. Arka arkaya diyaloglardan oluşan sahneler yer alıyorsa yerlerini değiştir. Tekrar tekrar insanları dar ve kapalı mekanlara sokmaktan kaçın. Zıtlıklardan faydalanmaya çalış: diğer olasılıkları düşün, farklı mekanları değerlendir.
8. Sahnelerin hazırlık ve sonuç kısımları bulunuyor mu? Karakterleri gerçekten de tanımak istiyorsak onlarla baş başa kaldığımız anlar yaratmalıyız. Bu anlar genelde karakterin yüzleştiği önemli bir çatışma içeren sahnenin öncesinde ya da sonrasında gerçekleşmektedir. Böylece onların bakış açısına çekiliriz. Yüzleşmek üzere olduğu ya da yüzleşeceği şeyi biliriz ve neler düşündüğüyle ilgileniriz. Sahnenin ruh hali, müzik ve türlü aksesuarlar bu anlamda sahneler için büyük bir önem taşımaktadır.