TRT Ortak Yapımı “Pırıl Sayıların Gizemi” Vizyona Girmek İçin Gün Sayıyor

TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizilerinden biri olan “Pırıl”, ilk sinema filmiyle beyazperdede küçük dostlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. TRT ortak yapımı “Pırıl Sayıların Gizemi” animasyon filmi, 4 Ekim’de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Günlük yaşamda birçok şeyin temelinde bulunan matematiğin kaybolmasıyla ortaya çıkan sorunları eğlenceli ve aksiyon dolu bir dille anlatan TRT ortak yapımı “Pırıl Sayıların Gizemi”, 4 Ekim’de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Pırıl ve arkadaşlarının, dünyayı yaşanan kargaşadan kurtarmak için eğlenceli bir maceraya atılmasını konu alan film, TRT Çocuk bünyesindeki psikolog, pedagog, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçti. 3D animasyon tekniği kullanılarak hazırlanan filmin yönetmenliğini Fatih Bezirgan üstleniyor. Senaryosu İshak 2.Tekgül tarafından kaleme alınan filmin yapımcılığını ise Ali Sacihan üstleniyor.

Filmin konusu

Gökyüzünde daha önce eşi benzeri görülmeyen bir bulut ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine sayılar sırasıyla yok olur. Çocuklukta yaşadığı travmanın intikamını almaya çalışan İlhan, yanına aldığı Biliş ile birlikte sayıları yok etmektedir. Sayılar silindikçe her şey bozulmaya başlar ve gündelik yaşam durma noktasına gelir. Pırıl ve arkadaşları sorunun çözümü için nefes kesen bir maceraya atılırlar. Bununla beraber büyük problemlerin temelinde dört işlem matematiğini bulurlar ve dünyayı kaostan kurtarmak için yine matematiği kullanırlar.

TRT ortak yapımı “Pırıl Sayıların Gizemi”, 4 Ekim’de sinemalarda.

TRT Ortak Yapımı “Mannu Çanakkale’de” Filmi TV’de İlk Kez Yarın TRT 1’de

Sevimli bir koala olan Mannu’nun, sahibi William ile birlikte Avustralya’dan Çanakkale’ye uzanan macera dolu eğlenceli serüvenini anlatan “Mannu Çanakkale’de” animasyon filmi, televizyonda ilk kez yarın saat 11.30’daTRT 1’de ekrana gelecek.

Avustralya’dan Çanakkale’ye uzanan eğlenceli macerayı konu alan TRT ortak yapımı “Mannu Çanakkale’de” filmi televizyonda ilk kez yarın saat 11.30’da TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

“Çanakkale Zaferi”ni farklı ve anlamlı bir dille izleyiciye aktan film, TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlandı.

Filmin konusu:

Mannu, Avustralya’da yaşayan sevimli ve evcil bir koaladır. Sahibi William’ın büyük dedesi ise Çanakkale’de savaşmıştır. William, “Anzak Günü” anma törenlerine katılmak için bir gemi ile yola çıktığında Mannu da gizlice onun sırt çantasına saklanır. William’ın dedesinden ona hatıra kalan madalyonun kötü adamlar tarafından çalınmasıyla Mannu, madalyonu kurtarmak için William’dan ayrı düşer. Mannu böylece kendini hiç bilmediği bir ülkede ona eşlik eden polis teşkilatı mensubu Ayşe, köpeği minik, kedi Boncuk, Cevher Nine, peşindeki Hary ve Gary’nin de dâhil olduğu bir maceranın içinde bulur.